Malý průvodce novoročním fitness centrem

26. 12. 2013 13:57:53
Pomalu a jistě se blíží období novoročních předsevzetí. Některá z nich se budou týkat našich těl, jež přes vánoční čas dostanou zabrat. Respektive se prostě srazí oblečení a přidá se funění do schodů. Jsem sám rezidentem jednoho fitness klubu a tak můj blog bude sloužit pro zájemce o tuto formu týrání. Myslím si, že tohle bude všude podobné.

Někdy kolem 3. ledna se do posiloven nahrne hromada nových zájemců, kteří obdarovaní permicí, nebo kovaní ve svém předsevzetí, jdou vstříc svému novému ideálu. V tu chvíli to vcelku paralyzuje starší osazenstvo fitek, které si už zvyklo na určitý řád a rytmus tréninku. Všude hromada lidí, nedýchatelně, na bench press se stojí skoro fronta a celá situace připomíná zpovykané mraveniště. Většinou to starší osazenstvo tiše trpí s nadějí, že tato hysterie nejpozději kolem začátku února zmizí. Pro bezpečný a klidný průběh Vašeho cvičení se může hodit jednoduchá fitnessová typologie cvičenců. Tedy u těch nejvýraznějších.

Pantofláci: Tak na ty bacha. Jde o lidi, kteří většinou nemají moc respektu k okolí, ani sobě. Mít pantofle někde, kde je hlavním prvkem železo a stabilita, je slušně řečeno nerozum.Pantofle Vám napoví, že to pravděpodobně moc vážně nebere. Statisticky má takový člověk „životnost“ cca 3 měsíce. Navíc pantofle přitahují pády uvolněných koncovek a kotoučů.

Muzikanti: Jev znáte z MHD a ani zde cvičenec neopouští svojí „zahlušovací bublinu“ se sluchátky. Spíše neškodní, horší je to pro komunikaci.

Vzdychači: Většinou chodí v páru a pokud máte smůlu, jeden řve jak bodnutý na nádech, druhý vedle něho na výdech. Dá se na to zvyknout, kdo má sociální cítění, tak po prvním takovém ataku praští s činkou a běží na pomoc v domnění, že ten člověk pod činkou právě umírá. Nikoliv, pouze upouští vzduch.

Manekýnky: Dívky, které ve fitku zakotví na cestě mezi rotopedem a běžícím pásem, kde vydrží beze změn i několik let. Problém je pro ostatní, kdo dělají „kolečko“ po fitku a mají tak prakticky neustále blokované dvě místa. Vysoké procento těchto žen nikdy nebylo v dalších místnostech fitka a asi ani neví, jak to tam vypadá.

Bobuláři: Jde o hodně narostlé chlapíky, u nichž už ve velkém pracuje chemie. Buď jsou tiší a nenápadní, což v rámci jejich objemu jde těžko, nebo naopak mají sklony exhibovat. Dle pozorování méně cvičí, více píší v pauzách sms.

Crossfiťáci: Trend z USA se pomalu začíná objevovat i u nás. Jsou dynamičtí, vytrvalí...ale člověk se občas modlí, aby jim ta nadhazovaná činka a neustálé přebíhání od jednoho stroje ke druhému nezpůsobilo nějakou újmu. Jsou docela nároční na prostor, tedy i ten Váš.

Diskutéři: Tráví ve fitku spousty času, velkou část ho prokecají a proberou mraky témat.Fitko mají spíše jako sociální klub. Někdy Vám budou sedět na lavičce, zahryznutí do nějakého tématu. Vyžeňte je! Nejlépe se jim brání Muzikanti, u těch nemají šanci.

Kombinátoři: Jednou za čas přijde nějaký průkopník nového cvičení, který je ochotný tahat přes celou posilovnu tyče, kotouče, bedny jak kočka koťata a vymýšlet na nich krkolomné cviky v různých pozicích a to tak, že často už nelze zachytit, co že to posiluje. Charakteristickým rysem je, že po něm zůstává binec.

Stopeři: Termín nemá s fotbalem nic společného. Jde o typ cvičence, který má na své cvičení program v mobilu, nebo tabletu. Neustále stopuje pauzy, čas, opakování a průběžně vše vyhodnocuje. Hlavně mu na nic nešlápněte.

Jak jsem již zmínil, jde spíše o nejvýraznější typy cvičenců, případně jejich kombinace. Každopádně atmosféra takových míst je svým způsobem unikátní. Jen málokde lze ve stejnou chvíli vidět cvičit na omezeném prostoru gaye, černocha, neonacistu,policistu, stoupence Hare Krišna a třeba pornoherce.

Každopádně přeji komukoliv do jeho novoročního předsevzetí pevnou vůli a kila odhodlání.

Poznámka: Autor blogu slíbil přiznání, ohledně svého fitnes zařazení: Jsem Diskutér. :)

Věnováno: Petře, Zbyňkovi, Tomovi, Radimovi, Řehořovi, Vilovi, Pavlovi, Markovi, Silvii a Michálkům

Autor: Lukáš Chmela | čtvrtek 26.12.2013 13:57 | karma článku: 14.20 | přečteno: 672x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.43 | Přečteno: 570 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 301 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 94 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1453

.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...